Senior Asset Manager

Bekijk de vacature en join our team!


Scroll

Topwind is een innovatief bedrijf en sinds 2008 een gevestigde naam in de duurzame energiesector. Wij bieden onze opdrachtgevers een breed pakket aan diensten wat varieert van ondersteuning bij projectrealisatie tot het beheer van wind- en zonneparken gedurende de gehele levensduur. We geven advies, maar voegen ook daadwerkelijk daad bij het woord. Zo ontwikkelen wij onze eigen systemen die duurzame energie veilig, efficiënt en doeltreffend maken. De energiemarkt is de afgelopen jaren in een razend tempo veranderd en dat vraagt nog meer innovatie, snelheid en vooral ook een grote dosis optimisme en gedrevenheid.

Wat ga je doen?

Als Sr. Asset Manager vervul je de centrale regierol voor het beheer en de prestaties van een aantal grotere en/of complexere wind- en zonneparken die bij wij in onze portfolio hebben. Je vertegenwoordigt de eigenaar van het wind- of zonnepark en diens belangen richting de betrokken partijen. Daarbij beoordeel je de contractuele, technische en de operationele aspecten van de betreffende duurzame asset. Je inventariseert afwijkingen en kansen en zo nodig stuur je bij. Je betrekt hierbij collega’s van diverse disciplines van zowel binnen als buiten afdeling Asset Management waaronder control room, technisch beheer, contract management, HSE en data analyse.
Maandelijks rapporteer je resultaten, analyses en verbetervoorstellen aan de opdrachtgever. Tevens help je mee met het 24/7 monitoren van het portfolio. Je bent zelfstandig, hebt oog voor veiligheid en kwaliteit en je overziet de consequenties van veranderingen. Je doet verbetervoorstellen voor de dagelijkse werkzaamheden en initieert nieuwe ontwikkelingen voor de groei van de afdeling in kwalitatieve zin. Bij ons staat klantgerichtheid en een praktische aanpak hoog in het vaandel.

Wie ben je en wat kun je

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO-opleiding;
  • Je hebt bij voorkeur 3 jaar relevante werkervaring en bent bekend met de energiemarkt;
  • Je hebt affiniteit met contracten en risicobeheer;
  • Je bent communicatief sterk en zorgt voor een goede omgang met collega’s, opdrachtgevers en leveranciers, zoals onderhoudsbedrijven;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij

Bij ons staat de klant centraal, werken we samen en geven elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. Wij bieden een interessante baan met goede vooruitzichten en ontplooiingsmogelijkheden in de dynamische markt van duurzame energie. Bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling, goede salariëring en opleidingsmogelijkheden passend bij jouw ambities.

Reactie

Je schriftelijke sollicitatie inclusief C.V. kun je sturen aan jobs@topwind.nl. Mocht je vragen hebben over deze vacature, neem dan contact op met Wendy van Veldhuisen (Human Resources), tel: 06-83 92 66 06.