Energy Analist

Bekijk de vacature en join our team!


Scroll

Topwind is een innovatief bedrijf en sinds 2008 een gevestigde naam in de windindustrie. Vandaag de dag zijn wij betrokken bij de realisatie en exploitatie van windparken, zonneparken en opslagsystemen. Dit doen we door onze opdrachtgevers te ondersteunen met onze kennis en ervaring van de techniek, financiering, projectrealisatie en beheer. We geven advies, maar voegen ook daadwerkelijk daad bij het woord. Zo ontwikkelen wij onze eigen systemen die duurzame energie veilig, efficiënt en doeltreffend maken. De energiemarkt is de afgelopen jaren in een razend tempo veranderd en dat vraagt nog meer innovativiteit, snelheid en vooral ook een grote dosis optimisme en gedrevenheid.

Wat ga je doen?

Als Energy Analist ben je verantwoordelijk voor de opbrengstoptimalisatie van duurzame energie-installaties van onze opdrachtgevers. Je analyseert en optimaliseert de opbrengsten van m.n. wind- en zonneparken en volgt daarbij nauwgezet de ontwikkelingen op de energiemarkten. Samen met je collega’s zorg je voor een optimale inzet van de duurzame energie-installaties (wind en zon) en daarmee maak je de juiste keuzes voor onze opdrachtgevers om hun assets zo optimaal mogelijk te laten renderen. Je maakt periodieke opbrengstrapportages voor de opdrachtgever en bent dé sparring partner voor onze opdrachtgever om de meest gunstige voorwaarden voor de PPA (power purchase agreement) te onderhandelen met het energiebedrijf.

Wie ben je en wat kun je?

  • HBO of WO afgestudeerd (bijv. Econometrie, Bedrijfskunde, Economie).
  • Ervaring in het opzetten van financiële modellen met data gedreven software.
  • Kennis van energiemarkten, energiehandel en energie-forecasting is een pré.
  • Je bent analytisch sterk en communicatief vaardig.
  • Je kunt systematisch en resultaatgericht werken, maar blijft pragmatisch denken en doen.
  • Je past bij een groeiende onderneming, waar een flexibele instelling een vereiste is.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij

Bij ons staat de klant centraal, werken we samen en geven elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. Wij bieden een interessante baan met goede vooruitzichten en ontplooiingsmogelijkheden in de sterk groeiende markt van duurzame energie. Daarnaast bieden wij je goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden passend bij jouw ambities.

Geïnteresseerd?

Laat het weten aan Wendy van Veldhuisen via mail jobs@topwind.nl of telefonisch via 06 83 92 66 06. Ook voor vragen mag je Wendy gerust bellen of mailen.