Join our team

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!


Scroll

 

Commercieel Manager

Topwind is sinds 2008 actief in de windindustrie en werkt met verschillende divisies aan de realisatie en exploitatie van wind- en zonneparken. Onze afdelingen Project- en Assetmanagement bestaan inmiddels uit zo’n 20 gedreven koppen met kennis van de techniek, contracten, financiering en de uitvoering. Wij hebben de ambitie om naast wind- en zonne-energie onze krachten ook te gaan inzetten op andere vormen van duurzame energie zoals bijvoorbeeld waterstof. Als team zijn wij op zoek naar een gedreven Commercieel Manager die onze ‘energie’ kan vertalen naar uitdagende projecten in de energietransitie.

Wij zorgen samen met onze opdrachtgever dat een windpark veilig, professioneel en binnen budget gerealiseerd wordt. Voordat de eerste kilowatt-uren worden opgewekt organiseren wij een aanbestedingsronde, onderhandelen we over de contracten en zorgen we voor financiering. Vervolgens zijn het onze Project Managers die tijdens de bouw de voortgang bewaken. Na de bouw nemen onze Asset Managers het project over en laten zij de  wind- en zonneparken zo goed mogelijk presteren.

Wat ga jij doen?

Je krijgt de opdracht mee om Topwind verder op de kaart te zetten en mooie duurzame projecten te initiëren waardoor de continuïteit van de organisatie op termijn geborgd is.

Er wordt van je verwacht dat je na een gedegen marktanalyse een commercieel ‘aanvalsplan’ presenteert en uitrolt. Hierbij wordt je ondersteund door het management om zo samen de beste product-marktcombinaties te ontdekken. Daarnaast volg je actief binnenkomende aanvragen op met betrekking tot de ondersteuning bij de realisatie (project management) en exploitatie (asset management) van windparken. Je bouwt persoonlijke relaties op met prospects, klanten en andere belanghebbenden in de energiesector. Het is aan jou vertrouwen te winnen, relaties persoonlijk en vakkundig te adviseren en passende oplossingen aan te dragen die verrassen.

Je krijgt de vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid om aantrekkelijke deals te sluiten. Je bent in staat om conceptueel te denken, maar ook pragmatisch genoeg om de klantvraag te vertalen naar een haalbaar projectvoorstel. Tevens liggen er volop kansen en mogelijkheden om in samenwerking met de andere afdelingen initiatieven te ontplooien om de gezamenlijke commerciële slagkracht te versterken en Topwind verder in de markt te zetten. Ondernemerschap wordt hierbij beloond.

Wat bieden wij?

Bij ons heerst een informele sfeer. We houden ervan om elkaar vertrouwen te geven en dat biedt ruimte voor ondernemerschap. Sinds dit jaar werken we vanuit ons gerestylede kantoor in Barneveld, maar als het voor jou beter uitkomt, dan werk je gewoon vanuit huis!

Enthousiast? 

Laat het weten aan Wendy van Veldhuisen via mail jobs@topwind.nl of telefonisch via 06 83 92 66 06. Ook voor vragen mag je Wendy gerust bellen of mailen.

"Bijna elk project is uniek en dat zorgt voor mooi werk, waarbij het aankomt op samenwerken en verstand van zaken.”

Peter Spruijt - Manager Projects