Join our team

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct!


Scroll

 

Asset Manager

Het veilig en betrouwbaar opereren van wind- en zonneparken vraagt om gedegen technische expertise en voortdurende aandacht. Bij Topwind zijn wij gefocust op maximaal rendement van de parken en daarom handelen wij proactief. We proberen dit te bereiken door het optimaliseren van de betrouwbaarheid en productie en in te spelen op de marktontwikkelingen. Mooi werk, waarbij het aankomt op verstand van zaken en de drive om continu te verbeteren. Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Asset Manager!

Wat ga je doen?

Als Asset Manager ben je verantwoordelijk voor het beheer en de prestaties van een aantal wind- en zonneparken die bij wij in onze portfolio hebben. Je vertegenwoordigt de eigenaar van het wind- of zonnepark en diens belangen richting de betrokken partijen. Daarbij beoordeel je zowel de technische als operationele aspecten, inventariseer je afwijkingen en kansen en stuur je zo nodig bij. Maandelijks rapporteer je resultaten, analyses en verbetervoorstellen aan de opdrachtgever. Tevens help je mee met het 24/7 monitoren van het portfolio. Je bent zelfstandig, hebt oog voor veiligheid en kwaliteit en je overziet het operationele proces. Je doet verbetervoorstellen voor de dagelijkse werkzaamheden en initieert nieuwe ontwikkelingen voor de groei van de afdeling in kwalitatieve zin. Je werkt hierbij nauw samen met de collega’s van het Asset Management team (data analist, contractmanager, HSE functionaris, ICT en financieel specialisten).

Wie ben je en wat kun je

  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding of relevante werkervaring;
  • Je hebt affiniteit met de techniek van de producten in onze portfolio; het is een pré als je ervaring hebt in de zonne- of windenergiebranche;
  • Je kunt goed overweg met moderne digitale systemen (bijv. een systeem waarin prestaties, taken en doelstellingen gemanaged worden);
  • Je vindt het leuk om af en toe ‘met de laarzen in de modder te staan’ en de wind- en zonneparken op locatie te inspecteren.
  • Je bent communicatief sterk en zorgt voor een goede omgang met collega’s, opdrachtgevers en leveranciers, zoals onderhoudsbedrijven;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij

De wind- en zonneparken die wij beheren staan voornamelijk in Nederland. Bij ons staat de klant centraal, werken we samen en geven elkaar vertrouwen en verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. Wij bieden een interessante baan met goede vooruitzichten en ontplooiingsmogelijkheden in de sterk groeiende markt van duurzame energie. Bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling, goede salariëring en opleidingsmogelijkheden passend bij jouw ambities.

Reactie

Je schriftelijke sollicitatie inclusief C.V. kun je sturen aan jobs@topwind.nl. Mocht je vragen hebben over deze vacature, neem dan contact op met Wendy van Veldhuisen (Human Resources), tel: 06-83 92 66 06.

"Bijna elk project is uniek en dat zorgt voor mooi werk, waarbij het aankomt op samenwerken en verstand van zaken.”

Peter Spruijt - Manager Projects